Στη Θεσσαλονίκη Με Παιδιά

Τι να κάνετε, πού να μείνετε, πού να φάτε και πώς να απολαύσετε τη Θεσσαλονίκη μέσα σε λίγες μέρες, με τα παιδιά φυσικά!

 

Διαμονή στη Θεσσαλονίκη με παιδιά

Κεντρικά. Όσο πιο κοντά στην Παραλιακή, τόσο το καλύτερο. Εμείς προτιμήσαμε την Τσιμισκή και μείναμε στο COLORS Urban Hotel. Μείναμε δηλαδή σε ένα ξενοδοχείο με εστιατόριο για όλα τα γεύματα της ημέρας, με μαρκαδόρους κιόλας, σε ένα παιχνιδιάρικο δωμάτιο με αιώρα. Και μάλιστα, δίπλα σε όλα τα μαγαζιά μόδας, 2 λεπτά από τα Λαδάδικα, 10 λεπτά από τα εστιατόρια της Μελά, 3 λεπτά από την Πλατεία Αριστοτέλους και μόλις 80 μ. από την Παραλιακή.

Δείτε περισσότερες επιλογές διαμονής στη Θεσσαλονίκη

 

 

Φαγητό στη Θεσσαλονίκη με παιδιά

Τα Λαδάδικα είναι η γνωστή περιοχή και είναι πράγματι όμορφα και πεζοδρομημένα. Εδώ, θα βρείτε πολλά εστιατόρια, όχι όλα καλά, όχι όλα κακά.
Η συμβολή των οδών Παύλου Μελά και Κάραλη, αλλά και Παλαιών Πατρών Γερμανού σε μεγάλο μήκος είναι γεμάτες εστιατόρια και θα έλεγα ότι εδώ είναι καλύτερη η ποιότητα, λείπει όμως ο πεζόδρομος.
Στον πεζόδρομο στη Γούναρη θα βρείτε πολλά pizza joints, τα οποία αγαπάνε πολύ οι ντόπιοι. Δεν έχουν τραπεζάκια έξω (ή τουλάχιστον δεν είδαμε κάποιο).
Προτείνουμε σίγουρα το The Garden Bar του ξενοδοχείου μας, μείνετε δεν μείνετε εδώ. Έχει τέλειο πρωινό, brunch και βραδινό και χρώματα/μπλοκ ζωγραφικής για τα παιδιά.
Δοκιμάστε οπωσδήποτε μπουγάτσα, κουλούρι Θεσσαλονίκης και τρίγωνα Πανοράματος.

 

 

Τι να δείτε στη Θεσσαλονίκη

Τα αξιοθέατα της παραλιακής (Προβλήτα, Λευκός Πύργος, Ομπρέλες, πύργος ΟΤΕ) και κοντά στην παραλιακή (Αψίδα του Γαλέριου, Ροτόντα) είναι και πολύ ωραία και εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια. Γιατί υπάρχει πεζόδρομος και είναι flat. Θα τα δείτε εύκολα δηλαδή με τα παιδιά, χωρίς αυτοκίνητο. Ξεχωρίζουμε τη Ροτόντα, γιατί πρόσφατα δόθηκε στο κοινό και είναι φοβερά εντυπωσιακή.
Τα μνημεία που βρίσκονται επίσης στην προέκταση της Αριστοτέλους, άρα σε πλατεία ή πεζόδρομο (Μπέη Χαμάμ, Ρωμαϊκή Αγορά) είναι επίσης εύκολο να τα δείτε.
Τα μνημεία σε ανηφόρες (εκκλησία Αγίου Δημητρίου) και στην Άνω Πόλη (Γεντί Κουλέ, Επταπύργιο, Κάστρα) είναι εξαιρετικά μεν, δύσκολα να τα δείτε με παιδιά. Οι έντονες ανηφόρες και η έλλειψη πεζοδρομίων κάνει τη βόλτα αρκετά απαιτητική. Για το Επταπύργιο θα χρειαστείτε αυτοκίνητο.
Αυτοκίνητο θα χρειατείτε και για το Πάρκο Δεινοσαύρων.

 

 

0

Leave A Comment!

Registration

Forgotten Password?