Στο Πήλιο Με Παιδιά

Είναι περίπου 4 ώρες δρόμος από την Αθήνα και 2,5 από τη Θεσσαλονίκη το Πήλιο. Κοντά στον Βόλο, για ό,τι χρειαστείτε. Και ένας από τους λίγους προορισμούς της Ελλάδας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και είναι ιδανικός για κάθε εποχή του χρόνου, για μικρούς και μεγάλους!

 

 

Διαμονή Με Παιδιά Στο Πήλιο

Προτείνουμε το μεγάλο πανοραμικό ξενοδοχείο Portaria Hotel. Είναι προσβάσιμο, έχει μεγάλα και άνετα δωμάτια, παρκοκρέβατα, kids menu, παιδική χαρά και πισίνα. Είναι επίσης πάνω στον δρόμο, οπότε βολεύει για εκδρομές και συχνές μετακινήσεις.

 

 

Φαγητό

Πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε σπεντζοφάι, γίγαντες (φασόλες), ψάρι πλακί, μήλα, φυρίκια και γλυκά του κουταλιού όσο είστε εδώ. Προτείνουμε την Πορταριά για φρούτα, μέλι, γλυκά. Τη Μακρινίτσα για φαγητό, μιας και έχει πολλές επιλογές και με θέα. Την κεντρική πλατεία του Λαύκου, για τις δύο ταβέρνες με τοπικές λιχουδιές, όπου θα σας περιποιηθούν λες και τρώτε σπίτι τους σε οικογενειακό γιορτινό τραπέζι. Φάγαμε επίσης στο εκτροφείο πέστροφας εξαιρετικό ψάρι, ενώ στα παιδιά άρεσε το κοτέτσι σίπλα πολύ. Φάγαμε και στην πλατεία στις Μηλιές, όπου έχει σκιά και άπλα για παιχνίδι. Για μεγαλύτερα παιδιά, υπάρχει και παιδική χαρά.

 

 

Εκδρομές και αξιοθέτατα

Το Τρενάκι

Υπάρχει το τρενάκι του Βόλου που ξεκινά από τα Άνω Λεχώνια. Μπορείτε να χωριστείτε έτσι ώστε να κάνετε το one way και να έρθει κάποιος να σας πάρει από τις Μηλιές, ώστε να μη χάσετε όλη την μέρα με την επιστροφή του.

 

Γύρος Πηλίου

Μπορείτε να ξεκινήσετε από την πλευρά των Μηλιών προς Τσαγκαράδα. Από εκεί, να περάσετε στον Κισσό (σταματήστε για ένα καφεδάκι στην πλατεία). Να περάσετε τα Χάνια μέσα από το χιονοδρομικό του Πηλίου. Kαι φυσικά:

 

Μακρινίτσα & Πορταριά

Η Μακρινίτσα είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά της Ελλάδας. Δεν είναι προσβάσιμη με καρότσι, αλλά ένας καλός μάρσιπος θα σας βοηθήσει να τη γυρίσετε όλη, κάθε πετρόχτιστο δρομάκι, κάθε όμορφη γωνιά.
H Πορταριά επίσης αξίζει μια βόλτα, για τα ψώνια σας (γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες κ.λπ.) Και αν μένετε εδώ, είναι πολύ καλή επιλογή για φαγητό ή καφέ στην παραδοσιακή πλατεία.

 

Λαύκος, Νότιο Πήλιο

Ο Λαύκος είναι ένα μεγάλο ήσυχο χωριό στο Νότιο Πήλιο. Έχει μια μεγάλη κεντρική πλατεία με το αιωνόβιο δέντρο της και την εκκλησία της, όπου μαζεύονται όλοι το απόγευμα για φαγητό και κουβέντα. Η αρχιτεκτονική του και η πλατεία του νομίζω είναι αυτά που εντυπωσίασαν εμένα περισσότερο. Τα σπίτια είναι όλα κουκλίστικα, μέσα έξω. Και οι αυλές τους παραμυθένιες!

 

Άλλα ορεινά χωριά

Ο Άη Γιώργης που είναι πολύ γραφικό και με ωραία πλατεία για φαγητό. Δίπλα του είναι οι Πινακάτες που μου άρεσαν πάρα πολύ, στη συνέχεια η Βυζίτσα και κατόπιν οι γνωστές Μηλιές με τον Καρβουνιάρη, όλα πολύ γραφικά χωριά. Στις Μηλιές φάγαμε και κάναμε και μια μικρή πεζοπορία κατά μήκος του τρένου. Αλλά όλα αυτά τα χωριά είναι κοντά και ό,τι πρέπει για μικρές βόλτες.

 

 

Παραλίες

 

Νότιο Πήλιο

Αξίζει η Μηλίνα, με τις όμορφες αμμουδερές παραλίες στον ήσυχο Παγασητικό. Το Χόρτο, επίσης ήσυχο, παραθαλάσσιο οικογενειακό θέρετρο. Τα Ποτιστικά στο Αιγαίο επίσης με αμμουδιά. Στο νότιο Πήλιο είναι επίσης η Συκή, η Ξυνόβρυση, το Καστρί, παραλίες με απέραντη άμμο, που βγαίνουν στην ανοικτή θάλασσα του Αιγαίου, ημιοργανωμένες για οικογένεις με λίγο μεγαλύτερα παιδιά, γιατί τα νερά είναι βαθιά.

Παραλίες προσβάσιμες με καρότσι ή χωρίς περπάτημα

Καλιφτέρη, Αμποβός, Λεφόκαστρο, Άφησσος (μεταξύ των δύο τελευταίων υπάρχουν 2-3 κόλποι που είναι όμορφοι), Μπούφα (ΚΑΔΗ), επίσης. RIVERA, ένα beach bar με άπλετη σκια από τους τεράστιους ευκάλυπτους. Η θάλασσα δεν είναι φανταστική και δεν υπάρχει παραλία, αλλά έχει ωραία θέα, καλό service και μπορείτε να φάτε επίσης.

Εξορμήσεις στο Αιγαίο

Ο Μυλοπόταμος, το Παπά Νερό και η Φακίστρα είναι οι δικές μου αγαπημένες στο Πήλιο. Ενώ πολύ γνωστές είναι επίσης ο Άγιος Ιωάννης για την αμμουδιά του και η Νταμούχαρη για τη γραφικότητά της.

 

 

Τι άλλο προτείνετε με παιδιά στο Πήλιο;

 

 

1

Leave A Comment!

Registration

Forgotten Password?