Q & A

Όλες οι απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις
για το Family Hotels Greece

 

Έχοντας μείνει σε πάνω από 30 διαμονές με τα δίδυμα, από τότε που έγιναν 5 μηνών μέχρι 4+ ετών (3 μέρες πριν το lockdown του Νοέμβρη πήγαμε στο τελευταίο μας ξενοδοχείο), έχουμε αποκτήσει μια κάποια εμπειρία. Η εμπειρία αυτή μου έχει δείξει αφενός τι χρειάζομαι εγώ και τα παιδιά μου για μια άνετη και ευχάριστη διαμονή. Αφετέρου, είχα την ευκαιρία να δω τι προσφέρουν τα καταλύματα στους γονείς και στα παιδάκια: ποια είναι τα extras που δίνουν αυτό το added value σε κάποια καταλύματα και τα κάνουν ακόμα πιο φιλικά για οικογένειες. Έτσι, έκανα στο μυαλό μου μια κατηγοριοποίηση, η οποία δεν είναι απαραίτητα αυστηρή.

 

Γιατί διαφέρει το Family Hotels Greece

 • Δεν υπάρχει άλλο site με διαμονές στην Ελλάδα αποκλειστικά για οικογένειες
 • Οι οικογένειες έχουν άλλες ανάγκες και ένα site με διαμονές όχι εξειδικευμένες δεν μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα
 • Ένα site που περιλαμβάνει μόνο διαμονές φιλικές για οικογένειες γλιτώνει πολύ χρόνο από την έρευνα προορισμού και διαμονής στους γονείς, οι οποίοι ήδη έχουν περιορισμένο χρόνο
 • Το Family Hotels Greece προφανώς περιλαμβάνει καταλύματα που έχουν και δωμάτια μη φιλικά για παιδιά, τα οποία όμως δεν παρουσιάζονται εδώ. Απευθυνόμαστε λοιπόν αποκλειστικά σε γονείς
 • Ξέρουμε από προσωπική εμπειρία τι θέλουν οι γονείς στη διαμονή τους, αλλά και σε ποιες διαμονές περνάνε καλύτερα τα παιδιά
 • Μας ενδιαφέρει να περάσουν και οι γονείς καλά, συνεπώς διαμονές με spa, ιδιωτικές πισίνες, wellness events και gourmet εστιατόρια έχουν τη θέση τους εδώ, αρκεί φυσικά να έχουν παροχές και δομές για τα παιδιά

 

Γιατί το Family Hotels Greece παρουσιάζει λίγες διαμονές

Δεν είμαστε μία ακόμα μηχανή αναζήτησης και κράτησης διαμονής. Το Family Hotels Greece βρίσκει, δοκιμάζει και παρουσιάζει διαμονές φιλικές για οικογένειες στην Ελλάδα. Αυτό αφενός παίρνει χρόνο. Αφετέρου, δεν θεωρούμε όλες τις διαμονές που έχουμε επισκεφτεί family friendly και άρα από τις 30+ που έχουμε επισκεφτεί τα τελευταία 4+ χρόνια, πολλές δεν συμπεριλήφθηκαν.
Επίσης, θέλουμε να έχουμε πλήρη έλεγχο του περιεχομένου, σωστές πληροφορίες, ποιοτική παρουσίαση κειμενική και φωτογραφική, άρα ποιότητα και όχι ποσότητα.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν θέλουμε οι γονείς επισκέπτες της ιστοσελίδας μας να “χάνονται” σε έναν κυκεώνα επιλογών. Οι γονείς εκ των πραγμάτων δεν έχουν χρόνο και θέλουμε να κάνουμε την αναζήτηση οικογενειακών διακοπών πιο εύκολη και λίγο πιο γρήγορη. Έτσι, στο Family Hotels Greece παρουσιάζονται ΜΟΝΟ family friendly διαμονές – για να είναι η αναζήτηση εύκολη, απλή. Και ποτέ αυτές οι διαμονές δεν θα είναι πολλές, για να μείνει αυτή η αναζήτηση γρήγορη.

 

 

Ποιες διαμονές (δεν) θεωρούμε “family friendly”

Δεν θεωρούμε family friendly και δεν περιλαμβάνουμε στο Family Hotels Greece διαμονές οι οποίες απευθύνονται σε οικογένειες με παιδιά πάνω από 16 ετών ή αποκλειστικά σε ενήλικες.

Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε ξενοδοχείο έχει κάποιες δομές/παροχές για οικογένειες και οι μικροί του επισκέπτες περνάνε καλά εκεί, είναι από κατάλληλο έως ιδανικό!

 

Δομές & Παροχές για οικογένειες

Κάποιες διαμονές έχουν σχεδόν όλες αυτές τις δομές και παροχές, κάποια κάποιες από αυτές:

 • προσβασιμότητα, ασφάλεια
 • δίχωρα δωμάτια, διαμερίσματα, βίλες, αυτόνομες κατοικίες, ευρύχωρες σουίτες ή οικογενειακά δωμάτια
 • φάρμα, χώρους πράσινου, περιφραγμένο κήπο ή αυλή
 • παιδική χαρά, κούνιες, παιδότοπο, παιδαγωγούς, baby sitting κατόπιν αιτήματος, crèche, kids corner, baby corner, θεματικό πάρκο ή παιχνίδια στο δωμάτιο, παιδική βιβλιοθήκη
 • παιδική πισίνα, ιδιωτική πισίνα, πίσίνα, water park ή παραλία, παιχνίδια παραλίας
 • παρκοκρέβατα, αλλαξιέρες, baby proofing ή μπανιερίτσα στο δωμάτιο
 • καρέκλες φαγητού, πλαστικά πιάτα/ποτήρια/κουταλοπίρουνα, εστιατόριο, kids menu, βρεφικά γεύματα ή κουζίνα/kitchenette
 • βρεφικά/παιδικά σαμπουάν
 • καρότσια ή και καθίσματα αυτοκινήτου προς ενοικίαση

 

 

Dreamista Approved

Σε πολλά από τα καταλύματα που παρουσιάζονται στο Family Hotels Greece έχουμε μείνει με τα δίδυμα, οπότε τα έχουμε εγκρίνει από πρώτο χέρι. Αυτά θα τα ξεχωρίσετε από τη “σφραγίδα” Mom Approved που θα βρείτε στη δεξιά στήλη. Για τα καταλύματα στα οποία δεν έχουμε πάει, η έγκριση έγινε μεν εξ αποστάσεως, αλλά χρειάστηκε να διαβάσουμε κριτικές από οικογένειες, να μιλήσουμε σε γονείς που πήγαν και να συμφωνήσουμε με τους ιδιοκτήτες ότι θα χρειαστεί στο μέλλον να τα επισκεφτούμε.

 

 

Baby Friendly Hotels

Κάποιες από τις διαμονές που έχουν εγκριθεί για το Family Hotels Greece, εκτός από φιλικές προς οικογένειες, είναι επίσης φιλικές προς οικογένειες με μωρά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν σίγουρα παρκοκρέβατα και καθίσματα φαγητού και είτε κάνουν βρεφικά γεύματα (ανάλατα, πουρέ) είτε έχουν κουζίνα ή kitchenette. Αυτά τα καταλύματα θα τα ξεχωρίσετε από τη “σφραγίδα” Baby Friendly Hotels στη δεξιά στήλη.

 

 

Μπορώ να κάνω κράτηση από το Family Hotels Greece;

Το Family Hotels Greece δεν είναι booking platform. Είναι η μόνη πηγή όπου γονείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό μπορούν να βρουν διαμονές στην Ελλάδα φιλικές προς οικογένειες. Στη σελίδα του κάθε καταλύματος στο Family Hotels Greece, υπάρχει το τηλέφωνο και το email του, για να μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους απευθείας. Υπάρχει επίσης κουμπί “Κάντε Κράτηση”, το οποίο σας οδηγεί στη σελίδα κρατήσεων του ίδιου του καταλύματος (αν έχουν. Αλλιώς, στην κεντρική τους σελίδα). Συνεπώς, η κράτηση γίνεται απευθείας με το κατάλυμα, άρα στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς, χωρίς μεσάζοντες. Και φυσικά, με τις πολιτικές ακύρωσης και κράτησης του ίδιου του καταλύματος.

 

Προσφορές & Εκπτώσεις

Στην κεντρική σελίδα του Family Hotels Greece, θα ενημερώνεστε τακτικά για όλες τις προσφορές και εκπτώσεις που έχουν όλα τα καταλύματα. Ανά περίπτωση, θα ενημερώνουμε και το blog του Family Hotels Greece. Αν εγγραφτείτε στο newsletter μας, όλα αυτά τα νέα, εκπτώσεις και events θα έρχονται και στο email σας.

 

Γιατί να κάνω κράτηση μέσα από το Family Hotels Greece;

Όταν βρείτε το ξενοδοχείο της επιλογής σας στο Family Hotels Greece, κατά την κράτησή σας, ενημερώστε το ξενοδοχείο και το ίδιο το Family Hotels Greece για τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σας. Έτσι, θα φροντίσουμε να παραλάβετε στην άφιξή σας μία τσάντα με βρεφικά/παιδικά προϊόντα, τα οποία θα κάνουν τη διαμονή σας ακόμα πιο φιλική, καθώς και ένα ποτό καλωσορίσματος!

 

Social Media

Ακολουθήστε το Family Hotels Greece στο Instagram και στο Facebook, για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα οικογενειακά καταλύματα που προσθέτουμε στο site, καθώς επίσης και για συνεργασίες με εταιρείες βρεφικών προϊόντων και παιχνιδιών, που θα βρίσκετε στην τσάντα καλωσορίσματος!

 

Newsletter

Αν εγγραφτείτε στο newsletter μας, θα ενημερώνεστε πρώτοι και κατευθείαν στο email σας για:

1. Νέα καταλύματα στην Ελλάδα, μόνο φιλικά για οικογένειες, τα οποία βρήκαν τη θέση τους στο Family Hotels Greece

2. Συνεργασίες με brands βρεφικού εξοπλισμού, παιχνίδια, εκδοτικούς οίκους και βρεφικά/παιδικά καλλυντικά, προϊόντα των οποίων θα σας περιμένουν στο δωμάτιό σας, αν κάνετε κράτηση μέσα από το Family Hotels Greece

3. Eκπτώσεις, προσφορές και ειδικά προνόμια που έχουν τα συνεργαζόμενα καταλύματα

4. Events (γαστριμαργικά, yoga, για παιδιά) που τρέχουν τα συνεργαζόμενα καταλύματα

 

Καλώς ήρθατε!

 

 

Registration

Forgotten Password?