Πού να μείνετε για καλοκαιρινές πεζοπορίες με τα παιδιά

Είναι μερικά ξενοδοχεία, σε τοποθεσίες δίπλα σε κάτι φοβερά μονοπάτια. Και είναι και κάτι άλλα, σε περιοχές που δεν φαντάζεσαι ότι θα πεζοπορούσες ποτέ. Πόσο μάλλον με παιδιά!
Τις προτείνω τις πεζοπορίες με παιδιά. Είναι ο καλύτερος τρόπος να δείτε τα καλύτερα του προορισμού σας: τη φύση του! Και πολύ όμορφος τρόπος να περάσετε ποιοτικό χρόνο ως οικογένεια.

Πού σας προτείνουμε να περπατήσετε με τα παιδιά σας:

 

 

Ilaeira Mountain Resort

Το Ilaeira βρίσκεται στον Ταΰγετο στη Λακωνία και είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο. Τα μονοπάτια του βουνού προσελκύουν ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο και ένα από αυτά ξεκινάει 3 χιλιόμετρα από το Ilaeira, στις δροσερές Πηγές Μαγγανιάρη. Είναι ανηφορικό μεν, αλλά με πολλή σκιά και δροσιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να συνεχίσετε με το αυτοκίνητο (ιδανικά, με suv) μέχρι το Καταφύγιο Ταϋγέτου και από εκεί να δοκιμάσετε μικρό ή μεγάλο μονοπάτι βάσει οδηγιών. Μπορείτε να μιλήσετε πάντα με την τοπική trekking hellas.

Μετά την πεζοπορία, σας περιμένει αφενός μια δροσερή βουτιά στην πισίνα εσάς και στην παιδική πισίνα τα παιδιά, αφετέρου τέλειο φαγητό στο εστιατόριο!

 

 

Μontanema Handmade Village

Aπό αυτό το υπέροχο Χωριό Φιλοξενίας στα Άγραφα φεύγουν πολλά πεζοπορικά μονοπάτια, τα περισσότερο εύκολα. Κάποια μπορείτε να τα εξερευνήσετε μόνοι σας με τα παιδιά, ενώ το ίδιο το Montanema διοργανώνει πεζοπορικές εκδρομές για οικογένειες, με διαφορετικό concept ανά εποχή. Εμείς είχαμε πάει να μαζέψουμε μανιτάρια, τα οποία μετά απολαύσαμε στο δείπνο!

Covid επιτρέποντος, μετά την πεζοπορία μπορείτε να κάνετε spa. Kαι καιρού επιτρέποντος, να απολαύσετε βουτιές στην πισίνα! Σίγουρα πάντως, το βραδινό στο εστιατόριο θα είναι εμπειρία!

 

 

Portaria Hotel

Θεωρώ ότι τα πιο ειδυλλιακά μονοπάτια της Ελλάδας, τα πιο καταπράσινα, με την καλύτερη θέα και την πιο γλυκιά αίσθηση είναι στο Πήλιο. Υπάρχει ορεινό μονοπάτι που συνδέει την Πορταριά με τη Μακρυνίτσα, δοκιμάστε το με τα παιδιά, απολαύσετε φαγητό στη Μακρυνίτσα και μετά καλέστε ταξί…

… για την επιστροφή σας στο Portaria Hotel και τις βουτιές σας στην πισίνα, τέλειο φαγητό στο εστιατόριο και spa φυσικά.

 

 

Ninemia Stay & Play

Μπορεί το Φαράγγι Πάντα Βρέχει στο Καρπενήσι να είναι απαιτητικό, κοντά όμως στο Ninemia Stay & Play υπάρχουν φιλικά για παιδιά μονοπάτια. Μπορείτε να περπατήσετε για λίγο ή για περισσότερο στο Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς (δίπλα στο Μοναστήρι του Προυσού και πριν το Φαράγγι Πάντα Βρέχει), στο Μοναπάτι Μυλοκάλανου: (μέσα στο Μεγάλο Χωριό), στο καστανοδάσος της Αγίας Παρασκευής (250μ. μακριά από την πλατεία του Αγίου Νικολάου) ή στο πάρκο του Κεφαλόβρυσου (Καρπενησίου και Αγίου Νικολάου).

 

 

Rivari Santorini Hotel

Στη Σαντορίνη δεν περιμένετε να πεζοπορήσετε, σωστά; Ωστόσο, είναι ένα νησί όπου θα κάνετε αρκετό περπάτημα στα γραφικά χωριά του και λιγότερο κολύμπι στις όσο και τόσο πολλές παραλίες του. Και τελικά, ο καλύτερος τρόπος να τη δείτε πραγματικά είναι με walking tours. Δείτε τα Santorini Walking Tours για έμπνευση.

Mετά, σβήστε τη ζέστη στην πισίνα εσείς και στην παιδική πισίνα τα παιδιά, στο Rivari στο Καμάρι και απολαύστε τη δροσιά του καταπράσινου κήπου!

 

Eλπίζω το άρθρο αυτό να σας έδωσε έμπνευση για τις καλοκαιρινές σας διακοπές με τα παιδιά!

 

 

0

Leave A Comment!

Registration

Forgotten Password?