Δραστηριότητες για οικογένειες στα βουνά της Ελλάδας

Αγαπάμε τα βουνά της Ελλάδας, αγαπάμε ακόμα περισσότερο τις όμορφες δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά μας σε αυτά!

 

 

Ζαγοροχώρια

Δραστηριότητες: Επικοινωνήστε με την τοπική Trekking Hellas Ioannina για να κανονίσετε ένα family friendly rafting, ιππασία ή πεζοπορία πλάι στον Βοϊδομάτη.

Διαμονή: Προτείνουμε το Aristi Mountain Resort στην Αρίστη, για άνετη και πολυτελή διαμονή με πρωινό, παιχνίδια και τζάκι.

Στα Ζαγοροχώρια με παιδιά

 

 

Ταΰγετος

Δραστηριότητες: Είναι πολλά τα μονοπάτια εδώ, μέσα από πανέμορφα δάση. Μπορείτε επίσης να κάνετε ποδηλασία ή πικνίκ στη φύση!

Διαμονή: Ρωτήστε περισσότερα στη διαμονή που προτείνουμε στο Ilaeira Mountain Resort.

 

 

Μαίναλο

Δραστηριότητες: Πεζοπορίες (δείτε το Mainalon Trails), εξερεύνηση μονών, το Κρυφό Σχολειό, το σπίτι του Κολοκοτρώνη, το αγρόκτημα Παπάκια στην Καρύταινα, το Δασάκι στη Βυτίνα, καθώς και δύο κέντρα ιππασίας θα σας κρατήσουν όμορφα απασχολημένους.

Διαμονή: Προτείνουμε διαμονή με παιχνίδια, το Γκιλέρι eco & design residences στα Λαγκάδια, για να περνάνε τα παιδιά καλά εντός και εκτός ξενώνα.

Στην Ορεινή Αρκαδία Με Παιδιά

 

 

Καρπενήσι

Δραστηριότητες: Το θεματικό πάρκο The Newton Park, το Saloon, το Πάρκο του Κεφαλόβρυσου, canoe/kayak στον Καρπενησιώτη και πεζοπορίες στο Μονοπάτι του Μυλοκάναλου και στο Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς δεν είναι και λίγα…

Διαμονή: Οπωσδήποτε στο Ninemia Stay & Play, που προσφέρει δωρεάν είσοδο στο The Newton Park ακριβώς δίπλα, ενώ και το ίδιο έχει ποδήλατα, κούνιες, παιχνίδια, παιδότοπο και δεντρόσπιτο.

Στο Καρπενήσι Με Παιδιά

 

 

Άγραφα/Λίμνη Πλαστήρα

Δραστηριότητες: Πεζοπορίες, μάζεμα μανιταριών και άλλα ανάλογα την εποχή, ποδήλατο στη λίμνη, τοξοβολία και ιππασία είναι λίγα μόνο από αυτά που μπορείτε να απολαύσετε όσο μένετε εδώ.

Διαμονή: Κατά το check-in στο Montanema Handmade Village, ρωτήστε τι οικογενειακές πεζοπορίες και δραστηριότητες για τα παιδιά θα γίνουν τις επόμενες μέρες και κλείστε τη θέση σας.

Στη Λίμνη Πλαστήρα Με Παιδιά

 

 

Πήλιο

Δραστηριότητες: Πεζοπορίες, χιονοδρομικό κέντρο, παραλίες το Καλοκαίρι, το τρενάκι από τη Μηλιά και η Karaiskos Farm για επίσκεψη είναι ιδανικά για λίγες ή πολλές μέρες.

Διαμονή: Στο Νότιο Πήλιο, προτείνουμε το Esperos Suites & Villas. Και φυσικά το Portaria Hotel.

 

 

Τζουμέρκα

Δραστηριότητες: Στα παιδιά μας άρεσε πολύ η επίσκεψη στο Σπήλαιο Ανεμότρυπα, η πεζοπορία 40 λεπτών πήγαιν’ έλα περίπου, για τον Μύλο Κουιάσα και το ομώνυμο γιοφύρι. Υπάρχει και κολυμπήθρα για βουτιές, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο καφέ για αραλίκι κάτω από τα δέντρα δίπλα στους καταρράκτες. Μπορείτε να κάνετε rafting στον Άραχθο (αναζητήστε την τοπική trekking hellas), πεζοπορίες στα αναρίθμητα μονοπάτια, αναρριχήσεις και πολλά άλλα. Αναζητήστε τη Via Natura και την Active Nature, καθώς επίσης και το Κέντρο Δραστηριοτήτων στον Άγναντα.

Διαμονή: Ζητήστε πληροφορίες στο κατάλυμα που θα μείνετε για όλα τα παραπάνω. Προτείνουμε διαμονή στο μοναδικό igloo τη Ελλάδας, το Igloo Theasis έξω από τους Κτιστάδες.

Στα Τζουμέρκα Με Παιδιά

 

* Το άρθρο περιέχει affiliate links

 

0

Leave A Comment!

Registration

Forgotten Password?