Διαμονές με φάρμα και ζωάκια

Οι επισκέψιμες φάρμες και τα ξενοδοχεία με ζώα της φάρμας είναι κάτι αρκετά καινούργιο και αρκετά ωραίο. Για τα παιδιά είναι μια όμορφη εμπειρία, μαθαίνουν για τα ζώα, αλλά και για τους εαυτούς τους, έρχονται σε επαφή με την πανίδα της χώρας μας και φροντίζουν ζωάκια. Για τους γονείς επίσης, γιατί τι καλύτερο από το να βλέπεις τα παιδιά σου χαρούμενα στη φύση!
Και η Ελλάδα έχει ωραία φύση – και πολύ ωραία ξενοδοχεία με φάρμες ή αγροτουριστικές φάρμες διαμονής!

Τις παρακάτω τις έχουμε επισκεφτεί με τα παιδιά μας και περάσαμε πολύ όμορφα. Το βασικότερο; Είναι και οι 5 ανοιχτές όλη τη χρονιά!

 

 

Δείτε επίσης:
Αγροτουρισμός με τα παιδιά
Farm to table γαστρονομία με παιδιά

 

 

Ξενώνες Χαμαλώνι

Μεσσηνία

Το Καλοκαίρι εδώ είναι οι απόλυτες διακοπές, μιας και είναι δίπλα στη Φοινικούντα. Όλη τη χρονιά όμως η εμπειρία της φύσης, του ελαιώνα, του κήπου, της φάρμας με τα ζωάκια και των γευμάτων κατευθείαν από το μποστάνι είναι μοναδική! Υπάρχει επίσης παιδική χαρά, πολλά παιχνίδια και τα σπίτια διαμονής είναι ανεξάρτητα, ευρύχωρα και με τέλεια θέα.

 

 

Ninemia Stay & Play

Καρπενήσι

Εμπειρία διαμονής το Ninemia, σε έναν καταπράσινο ασφαλή χώρο δίπλα στο ποτάμι. Με παιδική χαρά, σκάμα, busy board, παιδότοπο, παιδική γωνιά σε κάθε διαμέρισμα, ποδήλατα, σκούτερ, θεματικό πάρκο, βόλτες με τρενάκι, βόλτες με πόνυ, zip line και πολλά άλλα, είναι παράδεισος για γονείς και παιδιά κάθε ηλικίας. Έχει επίσης ζώα φάρμας, τα οποία τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να τα ταΐσουν κατά τη βόλτα με το τρενάκι. Ενώ μέσα στο θεματικό πάρκο και άρα επισκέψιμη και για μη διαμένοντες στον ξενώνα είναι και η μικρή φάρμα με το παγώνι, τα κουνέλια, τις πάπιες και άλλα πουλερικά.

 

 

Eumelia Organic Agrotourism Farm

Λακωνία

H oργανική αγροτουριστική φάρμα eumelia έχει πάπιες, κότες και έναν σκύλο. Όσα χρειάζεται μια vegetarian φάρμα δηλαδή και τίποτε παραπάνω. Θα ταΐσετε τις πάπιες με τα οργανικά απόβλητα της δικής σας ημέρας που εσείς θα συλλέξετε στο eco-house σας. Θα μαζέψετε τα αυγά τους (αν θέλετε) για το πρωινό σας. Θα μαζέψετε φρούτα και λαχανικά και μπορείτε να συμμετάσχετε σε cooking course. Θα απολαύσετε farm to table δείπνο (είναι εντός της τιμής) μαζί με τους άλλους διαμένοντες για συνδαιτημόνες σας, αφού μάθετε για την παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιόλαδου eumelia ή και για την παραγωγή κρασιού. Τα γαλακτοκομικά που θα απολαύσετε είναι από γειτονικούς παραγωγούς, γιατί η φάρμα είναι επίσης cruelty free.

 

 

Montanema Handmade Village

Άγραφα

Πραγματικά λατρεμένο το Montanema και ναι έχει και φάρμα. Και κούνιες και πόνυ και δραστηριότητες για παιδιά και πεζοπορίες για οικογένειες και παιδαγωγό… Και μεγάλα παραδοσιακά διαμερίσματα με θέα στο φαράγγι και πισίνα και spa και τέλειο φαγητό, με υλικά από τη φάρμα και από τοπικούς παραγωγούς. Αν είστε τυχεροί, θα μαγειρέψετε με τον ιδιοκτήτη, σίγουρα πάντως τα παιδιά θα φτιάξουν μια πίτα 😉 Ό,τι συλλέξετε από την πρωινή πεζοπορία στη φύση (πχ εμείς μαζέψαμε μανιτάρια), θα το απολαύσετε στο βραδινό. Θα ταΐσετε τα γουρουνάκια, θα δείτε τις κοτούλες, θα ανοίξει το μάτι σας βλέποντας τις καλλιέργειες. Απλά, απολαύστε!

 

 

 

Ξενώνας Αγρόκτημα

Λεωνίδιο

Μπορεί να μην υπάρχουν ζώα στη φάρμα, αλλά στο Αγρόκτημα μπορείτε να μυηθείτε στην καλλιέργεια της ντομάτας, να απολαύσετε πρωινό από βιολογικά προϊόντα και να περάσετε χρόνο στο καταπράσινο κτήμα. Η διαμονή γίνεται σε πολυτελή αγροτόσπιτα που βγάζουν στον κήπο και την ξύλινη παιδική χαρά.

 

 

1

Leave A Comment!

Registration

Forgotten Password?