Χρόνος για τη μαμά σε οικογενειακό ταξίδι

Ο χρόνος στην εργασία δεν πρέπει να θεωρείται “ελεύθερος χρόνος”, ούτε όμως και ο χρόνος που αφιερώνουμε εκτός σπιτιού για δουλειές του σπιτιού. Κάθε μαμά πρέπει να βρίσκει χρόνο να φροντίζει τον εαυτό της πραγματικά. Και συνήθως αυτή η ευκαιρία μπορεί απλόχερα να δοθεί στις διακοπές της!

 

Πώς μπορεί μια μαμά να ξεκλέψει λίγο χρόνο σε ένα οικογενειακό ταξίδι;

  • Την ώρα του πρωινού: σε ένα κατάλυμα όπου προσφέρεται πρωινό όμως, γιατί αλλού θα πρέπει να το προετοιμάσει κιόλας.
  • Πριν ξυπνήσουν τα παιδιά ή αφού κοιμηθούν: αν βέβαια δεν είναι δύσκολες αυτές οι ώρες
  • Την ώρα που τα παιδιά απασχολούνται με την παιδαγωγό του καταλύματος ή έχουν βγει για πεζοπορία με τον μπαμπά και τον οδηγό.
  • Όσο είναι με τον μπαμπά στις κούνιες ή στη φάρμα

Όλες οι παραπάνω λύσεις για λίγο ελεύθερο χρόνο μαμάς προσφέρονται στο Montanema Handmade Village. Το οποίο στεγάζει ένα από τα πιο παραδοσιακά και state of the art spa της χώρας. Μάλιστα, επιτρέπεται η είσοδος για άνω των 16 ετών, που σημαίνει ότι έχει αυξημένες πιθανότητες εδώ κάθε μαμά να είναι χωρίς τα παιδιά της για λίγη ώρα. Και τι ώρα:

 

Aquanema 

Μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο μοναδικής ομορφιάς, στην καρδιά ενός φαραγγιού περιτριγυρισμένου από τα ιστορικά βουνά των Αγράφων, που είναι σύμφωνα με έρευνα της UNESCO μια από τις πέντε πιο καθαρές περιοχές στον πλανήτη, σε μια περιοχή που διαθέτει τα καθαρότερα νερά σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται το Aquanema.

Σε αυτόν τον οικολογικό παράδεισο, που βρίσκεται κοντά στην περιοχή που λειτούργησε και το πρώτο Ασκληπιείο στην Αρχαία Ελλάδα, το Aquanema ακολουθεί τις αρχές που υπέδειξαν οι Αρχαίοι Έλληνες πρώτα, ακολούθησαν οι Βυζαντινοί, μετά οι Ρωμαίοι και στη συνέχεια οι Οθωμανοί.

Τις τοξωτές οροφές και τους τοίχους κοσμούν έργα τέχνης της συλλογής του ιδιοκτήτη φερμένα από τα πιο μακρινά μέρη του κόσμου. Ένας ατμοσφαιρικός φωτισμός που βοηθά στην ηρεμία και τον εξαγνισμό του επισκέπτη-χρήστη του χώρου είναι διάχυτος παντού. Τα χρωματιστά κρεμαστά χειροποίητα καντηλέρια, το τζάκι, οι  παλαιάς χειροποίητης κοπής μαλτεζόπλακες στο δάπεδο, η μυστηριακή μουσική μαζί με τις μυρωδιές αιθέριων ελαίων και βοτάνων συνθέτουν ένα ιδανικό περιβάλλον χαλάρωσης για κάθε μαμά – και πραγματικά το αξίζει!

Για να φτάσετε στην καρδιά του χώρου με τη θερμαινόμενη πισίνα και το Jacuzzi πρέπει πρώτα να περάσετε από μια χαμηλού ύψους στενωπό. Όπου το σώμα θα χρειαστεί να κάνει μια ανεπαίσθητη κίνηση-ελιγμό για να μπει μέσα, έτσι ώστε να νιώσει και το ίδιο ότι περνάει σε μια διαφορετική διάσταση. Από το «έξω» στο «μέσα». 

Απολαύστε την πισίνα και το Jacuzzi, χαλαρώστε κάτω από το ζεστό νερό του καταρράκτη για να προετοιμάσετε το σώμα σας να δεχθεί τις υψηλότερες θερμοκρασίες της σάουνας ή του χαμάμ.
Η σάουνα-σπηλιά είναι κατασκευασμένη από μεγάλα ποταμίσια βότσαλα και κρεβάτια με ξύλινες επιφάνειες για την ανάπαυσή σας, την ώρα που ο ατμός, αναμεμειγμένος με βότανα της περιοχής, τυλίγει το σώμα σας.

Πλησίον βρίσκεται το χαμάμ με τις θολωτές οροφές, τις παμπάλαιες περίτεχνες μαρμάρινες γούρνες και τα μαρμάρινα θερμαινόμενα κρεβάτια για τη λουτρική περιποίηση. Το ζεστό νερό από τις πηγές χύνεται στο σώμα, χαρίζοντας μια βαθιά αίσθηση καθαριότητας, χαλάρωσης και ευεξίας. Μοναδική εμπειρία μέσα στους υδρατμούς και το αμυδρό φως που διαχέεται από τις βυζαντινές κεραμίδες-φωτιστικά και τα χρωματιστά βιτρώ, είναι η πλύση με το αγνό χειροποίητο σαπούνι, το κετσέ (απολεπιστικό παραδοσιακό γάντι) και το χάλκινο τάσι.

Στην συνέχεια, μπορείτε να απολαύσετε θεραπευτικές μαλάξεις, ρεφλεξολογία, ποδόλουτρο και επάλειψη του σώματος με βοτανόλαδα που φτιάχνονται στο Montanema Handmade village από τα βότανα της γύρω περιοχής των Αγράφων, σε δύο χώρους κόσμημα. 

Στο τέλος του τελετουργικού, σας περιμένει ζεστό αφέψημα από 14 διαφορετικά άγρια βότανα στον χώρο ανάπαυσης στην ανατολική πλευρά του Aquanema με τα μεγάλα αψιδωτά παράθυρα, τα ανάκλινδρα κα το άπλετο φυσικό φως. 

Ένα ταξίδι ψυχής και ευεξίας στην ίδια πορεία με τη φιλοσοφία του Montanema Handmade Village. 

Η ξεκούραση του νου, η χαλάρωση της ψυχής και η αναζωογόνηση του σώματος συμπληρώνουν και απογειώνουν την  εμπειρία του φιλοξενούμενου στο χωριό μας.

Ο καθαρός αέρας, οι ήχοι της φύσης, το νερό από τις πηγές του δάσους, η αυθεντική και άγρια τροφή στα «φούρνια», οι περίπατοι στο δάσος, ο χαλαρός ύπνος στα πετρόχτιστα σπίτια, η τέρψη της ψυχής μέσα από τις ομαδικές εμπειρίες, τον καλαίσθητο χώρο και την μουσική σε συνδυασμό με το τελετουργικό του Aquanema είναι μια ολιστική εμπειρία που θεραπεύει τις ψυχές όλων μας. 

 

 

 

1

Leave A Comment!

Registration

Forgotten Password?