Αγροτουρισμός Με Παιδιά

Η πρώτη μας αγροτουριστική εμπειρία ήταν πριν γίνουμε γονείς, στην Ιταλία. Μας είχε φανεί τόσο οικείο όλο αυτό, που ήμουν σίγουρη ότι αυτή η “τάση” θα δέσει πολύ ωραία στην Ελλάδα. Όταν αρχίσαμε να ταξιδεύουμε τα δίδυμα, είδαμε ότι ο τύπος καταλυμάτων που μας βόλευε περισσότερο ήταν “σπίτια στη φύση”. Και ότι όσο μεγάλωναν, η εμπειρία μιας φάρμας, μιας πεζοπορίας και η επαφή με τη φύση γενικά ήταν απαραίτητη – και άρα τα επιδιώκουμε και στα ταξίδια μας. Έτσι, ανακαλύψαμε κάποια υπέροχα family friendly ξενοδοχεία παντού στη χώρα, σε κτήματα, με ζώα, με farm to table γαστρονομία, κάποια ακόμα και με αγροτουρισμό με την αυστηρή έννοια του όρου!

 

Διαβάστε επίσης:

Γιατί τα eco-friendly ξενοδοχεία είναι και family friendly

 

 

Στο Montanema Handmade Village στα Άγραφα

Σε αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο κοντά στη Λίμνη Πλαστήρα, o αγροτουρισμός παίρνει διαστάσεις πολυτέλειας. Τα τοπικά βότανα χρησιμοποιούνται τόσο στο spa και στα λικέρ του μπαρ, όσο και για την κατασκευή των σαπουνιών που θα βρείτε στα πετρόχτιστα μπάνια των πολυτελών διαμερισμάτων. Στο πρωινό και στο εστιατόριο, θα απολαύσετε πιάτα φτιαγμένα με μεράκι με προϊόντα της φάρμας και του περιβολιού. Το Montanema είναι σχεδόν 100% sustainable και στις δραστηριότητες για τα παιδιά και τους γονείς φροντίζουν να δείξουν πώς τα καταφέρνουν. Αναλόγως την εποχή, μπορείτε να ζήσετε την εμπειρία του μαζέματος μανιταριών, να φτιάξετε πίτες με τα παιδιά, να μαζέψετε ζαρζαβατικά, να μαγειρέψετε στη φύση, να μαζέψουν και να ζωγραφίσουν φύλλα, να περπατήσετε στα αναρίθμητα μονοπάτια και να ανακαλύψετε τη γύρω φύση, να ταΐσετε τα ζώα. Η ζωή σε αυτό το χειροποίητο χωριό είναι όμορφη και απλή!
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 

Στον Ξενώνα Αγρόκτημα στο Λεωνίδιο

Εδώ, θα μείνετε σε πολυτελείς αγροκατοικίες σε έναν τεράστιο, ασφαλή καταπράσινο κήπο με κούνιες. Μπορείτε να περιηγηθείτε στη βιολογική φάρμα και να μάθετε για την καλλιέργεια πορτοκαλιών, ντομάτων και ροδιών και πώς γονιμοποιούνται από τις μέλισσες. Ο Σαράντος θα σας ξεναγήσει στο περιβόλι και θα απαντήσει όλες τις απορίες σας!
Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

 

Στο Igloo Theasis στα Τζουμέρκα

Στη μοναδική εμπειρία διαμονής σε igloo στην Ελλάδα, θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τη φύση της Ηπείρου. Στο καταπράσινο κτήμα, εκτός από παιδική χαρά, υπάρχει και η ευκαιρία τα παιδιά να παρακολουθήσουν συγκεκριμένες μελισσοκομικές εργασίες (άνοιξη, καλοκαίρι), να μάθουν για τη ζωή των μελισσών και να γευτούν προϊόντα της κυψέλης. Και φυσικά, να δοκιμάσουν το μέλι παραγωγής τους.
Δείτε περισσότερα εδώ.

 

 

Στο Ninemia Stay & Play στο Καρπενήσι

Στον απόλυτο family friendly ξενώνα της Ελλάδας, θα βρείτε παιδική χαρά, παιδότοπο, παιδική γωνιά σε κάθε διαμέρισμα, ακόμα και ένα τεράστιο θεματικό πάρκο, sipline, σκάμμα, τρενάκι και πολλά άλλα. Υπάρχει όμως και φάρμα και τα παιδιά κάθε πρωί κάνουν βόλτα με το τρενάκι στο τεράστιο καταπράσινο κτήμα, κάνοντας στάσεις για να ταΐσουν τα κατσικάκια και τα άλογα. Στη μικρότερη φάρμα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δουν κουνέλια, παγώνια, προβατάκια και πουλερικά, αλλά και πάπιες στη λιμνούλα πιο πάνω. Ενώ τα φιλικά πόνυ είναι κάθε μέρα πρόθυμα να χαρίσουν στα παιδιά την εμπειρία της ιππασίας με ασφάλεια.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Leave A Comment!

Registration

Forgotten Password?